Avatar de Maia

por

Taller de Bioconstrucció amb canyes

el 23/03/2013 en Talleres

Cargando mapa....

Fecha/Hora
Fechas(s) - 23/03/2013 - 24/03/2013
10:00 - 19:30

Lugar
Can Masdeu

Categoria(s)

Añade el evento a tu calendario de Google / iCal


TALLER DE BIOCONSTRUCCIÓ AMB CANYES!

Amb la lluna minvant de març comencem el proper taller de Bioconstrucció – Permacultura Barcelona a Can Masdeu. Amb la gent de ESFA aprendrem a collir i selccionar les canyes i fer una estructura per tenir una mica d’ombra al pati del PIC.

DATES
Diumenges 3 i 10 de març - Collita i preparació de canyes.
Caps de Setmana 16-17 i 23-24 de març- Preparació de columnes i muntatge.
Horari de 10 a 19.30, parant per esmorzar i dinar juntes.

MATERIAL
Cada participant ha de portar els seus guants, navalla i alicates.

MENJARS
El menjar dels i les alumnes correrà a càrrec de cada participant. Els diumenges es pot dinar al PIC i els dissabtes 16 i 23 de març ens prepararan un menú ben bó especial per nosaltres.

El cost dels material i el menjar dels professors serà assumit pel centre social.
A cada participant demanem 12euros pels dinars dels dissabtes.

RESERVA
PER APUNTAR-TE OMPLE AQUEST FORMULARI:
https://docs.google.com/forms/d/1swD0silfpqncLA1REv7rcGqWJwjsqviauBB-YjbXHOQ/viewform
depenent de la disponibilitat de places et confirmarem la teva participació per correu.
El primer dia de taller es cobrarà 12 € a cada persona .
Per motius organitzatius és molt important que les persones que s’apuntin al taller hi participin tots els dies, des de la recollida i neteja de les canyes fins al muntatge. Així també podreu veure tot el procés de construcció.
Places limitades, només 15 persones!!!!!!!!!!

Qualsevol dubte podeu escriure a lauraronald@gmail.com

EL TALLER
La canya (Arundo Donax) és una espècie vegetal invasora actualment considerada en desús i que pot re-introduir-se en el món de la construcció. Aquest aprofitament significa també un benefici pels ecosistemes locals, ja que la seva extracció manual, sense productes químics, permet el creixement de les diferents espècies vegetals locals i per tant, la recuperació de l’ecosistema tipològic de la Mediterrània.
En aquest curs aprendrem a fer una collita selectiva de canyes i aprendre les bases de la construcció segons el mètode CanyaViva.

ELS TALLERISTES
El grup Investigació Canyera neix a l’abril del 2011 a Barcelona. Després d’impartir un curs de formació a l’ETSAB (Escola Tècnica Superior  i d’Arquitectura de Barcelona) amb Canya Viva i l’associació ESFA, es fa possible la creació d’un grup d’investigació per aprofundir a les seves característiques mecàniques mitjançant una tècnica totalment sostenible. L’objectiu principal és aconseguir la seva normalització i l’aprofitament màxim d’aquest material vegetal per a la construcció d’estructures orgàniques i vernaculars.

Canya Viva es crea l’any 2005 per l’arquitecte anglès Jonathan Cory-Wright qui, al descobrir la canya mediterrània en el seu hàbitat natural, comença a experimentar i explorar les possibilitats d’aquest material per la construcció d’estructures naturals. Així, desenvolupa la construcció amb canya com una oportunitat de crear el canvi, no només cultural i ambiental, sinó econòmic i social  començant  a impartir cursos de formació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>