Avatar de Alexandra

por

Sesión de Diseño de Bosques Comestibles

el 12/07/2012 en Trabajo de Campo

Cargando mapa....

Fecha/Hora
Fechas(s) - 12/07/2012
00:00

Lugar
Can Masdeu

Categoria(s)

Añade el evento a tu calendario de Google / iCal


Permacultura Barcelona ha rebut recentment una subvenció per a alguns dels costos de les matèries dels projectes de boscos comestibles a Can Masdeu
i Ecodharma . Aquesta és una molt bona notícia, i significa que aquest any podrem iniciar els projectes amb tota la força! A Can Masdeu, ha arribat el moment de centrar-se en la fase de disseny del projecte amb la intenció d’iniciar la sembra a la tardor.
Sessió de Inventari de la flora autòctona de la Vall de Can Masdeu: Dijous, 5 de juliol a les 17:30

Aquesta serà una sessió per fer un inventari de tota la flora autòctona al lloc dels boscos comestibles. Aquest és el primer pas en el procés de disseny: el que necessitem saber és el que tenim, per saber el que volem mantenir, el que volem substituir, i per què i com.

Per a aquesta sessió, ens proposem fer un picnic després de la feina: tothom aporta el menjar i les begudes per a compartir amb els altres. Hi haurà un sopar servit pels que han treballat en els horts de Can Masdeu, i es pot menjar al costat d’ells, però per aquesta nit, si us plau porteu el vostre propi menjar en comptes de menjar el menjar per als “hortelans”. La raó és que volem aclarir la forma d’organitzar els sopars per a la gent del projecte de boscos comestibles: com podem alimentar a tots d’una manera que sigui fàcil per a la gent de Can Masdeu, i fàcil per a nosaltres també. Hi haurà una assemblea el 10 de juliol per parlar d’aquesta qüestió, i tant de bo fem un pla per organitzar el sopar de la propera sessió, el 12 de juliol.

Si us plau inviteu a qualsevol persona que tingui coneixement de les plantes, arbustos i arbres autòctons de la serra de Collserola. Aquesta sessió està oberta a qualsevol persona que tingui interès a aprendre, i la forma d’aprenentatge que prenem és horitzontal i col•lectiva: tots som mestres i estudiants, i tothom té quelcom a oferir..

~~~~~~~~~~

Sessió de Disseny dels Boscos Comestibles de Can Masdeu: Dijous, 12 de juliol a les 17:30

En aquesta sessió, revisarem els fonaments i la teoria dels boscos comestibles,examinarem com es relacionen amb el lloc, i després parlarem del arbres, arbustos i plantes que serien apropiats per al lloc,com i quan plantar-los.
Aquesta sessió també està oberta a qualsevol persona que tingui interès en aprendre.

Abans de la sessió, si teniu ganes, si us plau investigueu temes de cultiu de fruiters, la tècnica d’empeltar esqueixos, com trasplantar, la diferència entre les plantes anuals i perennes … i porteu llistes d’arbres, arbusts, i plantes que volgueu plantar amb una explicació del perquè! Així, tindrem una sessió participativa i divertida.
Per a les dues sessions, no us oblideu de portar un barret i/o protector solar!
També seran útils les guies sobre la flora i la fauna, i els guants en cas que vulguem fer una mica de feina.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>